вівторок, 3 квітня 2018 р.

Екскурсія на козину ферму


Екскурсія на козину ферму
              6 березня учителі Великомокрянської ЗОШ І-ІІ ст. Світлана Терлецька та Михайло Григіль разом з учнями 6-8 класів здійснили поїздку у с. Дмитровичі, побували у фермерському господарстві «Шеврет» (що означає з французької «кізонька»).
             Усі відвідали майстерню з виробництва козиного сиру за традиційною французькою технологією, продегустували різноманітну фермерську продукцію власного виробництва (а це 16 видів сирів: Томет, Сігалон, Дмитров’єн, Бюш, Кротен та ін., що виготовлені виключно з молока місцевих кіз, м’ясну продукцію), та познайомилися з усіма мешканцями ферми.
             Учні і вчителі поверталися додому переповнені позитивними враженнями. Ми – жителі сільської місцевості змогли почерпнути для себе багато корисного, особливо, правильний догляд за тваринами, дотримання чистоти та порядку у приміщеннях, інформацію про те, як правильно зберігати сири.
              Також нас вразив зовнішній вигляд дегустаційної зали у старовинному стилі. Власник ферми прагнув відтворити інтер’єр кімнати рідного дому, як спогад про дитинство і привіз із Батьківщини багато старовинних речей, намагаючись таким чином якнайглибше втілити у життя свою мрію.
               У всіх відвідувачів враження від побаченого і почутого тільки позитивні.
Рекомендуємо й вам поїхати у с. Дмитровичі. Будьте певні, ви будете приємно здивовані!!!

















Немає коментарів:

Дописати коментар