понеділок, 25 березня 2019 р.

Хай палає свіча...


                                                  Хай палає свіча…
     Березневі дні – то Шевченкові дні. Адже у цю весняну пору вшановується пам’ять про всесвітньо відомого поета, революціонера – демократа, великого гуманіста Т.Г.Шевченка – національного генія українського народу.
    « У кожного своя доля» -- нагадав нам цю життєву істину Тарас Григорович, хоч сам пішов далеко за межі своєї власної долі, і, пройнявшись іншими, при ньому сущими, і нашими сьогоденними, тоді ще ненародженими, заявив світові незнищенне – українці.
      Кобзаре, ми, твої внуки і правнуки, гордимося тобою. Твої книги читають і перечитують дорослі й діти. А головну книгу твого багатостраждального життя—«Кобзар» -- читають у всіх куточках планети. Він став настільною книгою для багатьох поколінь, яких навчає добра і совісті; вірності і синівському обов’язку – любити свій народ. Кожне нове покоління відкриває тебе як невичерпне джерело, безцінний скарб поетичної думки і вогненного слова.
     19 березня 2019 року у Великомокрянській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося свято, з нагоди 205-тої річниці від дня народження видатного поета Т.Г.Шевченка, яке організувала вчитель фізики та математики Москаль Л.В.
У святі взяли  участь учні 6-го класу.
     Ведучі свята розповіли про життєвий і творчий шлях видатного поета. Діти розказували вірші, ставили сценки та виконували пісні. У кабінеті була організована виставка різних книг та малюнків. 
                                                           
                                                                            Москаль Л.В.







Немає коментарів:

Дописати коментар